Pijndagboek

Dagelijks bijhouden hoe u de chronische pijn ervaart

Met het pijndagboek houdt u elke dag op papier bij hoe vaak u pijn heeft en wat uw pijnbeleving is. Het dagboek geeft u ook de mogelijkheid om de invloed van de pijn op uw dagelijkse leven bij te houden.

In het dagboek kunt u ook aangeven welke andere medicijnen u nog meer inneemt naast uw medicijnen tegen de pijn. Maar ook of u nog andere behandelingen krijgt. Bijvoorbeeld fysiotherapie. Uw arts houdt hier dan rekening mee en kan zo eventuele ongewenste bijwerkingen voorkomen.

Dank zij het pijndagboek krijgt uzelf, maar ook uw arts inzicht is uw beleving van pijn. Uw arts kan vervolgens uw pijnbehandeling aanpassen op basis van de gegevens die u ingevuld heeft in uw pijndagboek.

 

Digitaal pijndagboek

Houd u uw pijnklachten liever digitaal bij? Bekijk de mogelijkheden van de pijnmonitor. Dit is een app met een pijndagboek, een medicijnen monitor met herinneringsberichten. Uw gegevens deelt u gemakkelijk en direct via de appmet uw arts.

 

Pijn vragenlijst

Leer uw pijnklachten beter te beschrijven met de pijn vragenlijst. Houd bij wanneer u pijn heeft en krijg inzicht in uw pijnbeleving. Uw arts kan vervolgens met uw vragenlijst uw pijnbehandeling verbeteren. Vul de lijst in.

 

Leer uw pijnklachten beter te beschrijven

De pijn vragenlijst zorgt ervoor dat uw behandelde arts uw pijn begrijpt en beter in kan schatten wat u voelt. De pijn vragenlijst is ontwikkeld in samenwerking met het initiatief ‘Begrijp mijn pijn’.

 

In 4 stappen uw pijn omschrijven

In 4 stappen vult u in hoe u de pijn ervaart. Hoe de pijn uw leven beïnvloedt. En waar u de meeste last heeft van uw pijn. De vragenlijst helpt u de soort pijn die u voelt beter te omschrijven.

Met de pijn vragenlijst verduidelijkt u uw pijnklacht. Uw arts kan u pijn beter vaststellen. De pijnvragenlijst wordt veel gebruikt door mensen die al behandeld worden voor pijn, maar nog steeds klachten hebben. Het helpt ze in het gesprek met hun arts, zodat de arts ze beter kan helpen om hun pijn te verlichten.

Met één druk op de knop print u de vragenlijst uit, zodat u deze mee kunt nemen naar het volgende afspraak met uw arts.

 

Pijn vragenlijst bespreken met arts

De ingevulde pijn vragenlijst helpt u en uw arts. Het is voor u een handig hulpmiddel om aan te geven wat u ervaart op een bepaalt moment. Vervolgens kan uw arts uw pijnbehandeling verbeteren met de informatie die hij van u krijgt. Door de vragenlijst te bespreken wordt uw pijn effectiever behandeld.

Er zijn 3 soorten pijn acute pijn, chronische pijn en zenuwpijn. Iedereen ervaart pijn anders. Zenuwpijn wordt bijvoorbeeld vaak omschreven brandend, schieten, stekend, elektrische schokken. Op de website Begrijp mijn pijn leest u hier meer over. Ook leest u er ervaringen van anderen met ernstige pijnklachten.