Bij 77% van de mensen die pijn in hun onderrug heeft, heeft dit in de meeste gevallen te maken met zenuwpijn

Chronische pijn is pijn die langer dan zes maanden aanhoudt. Vaak gaat chronische pijn naast fysieke klachten, zoals hoofdpijn, artrose, rugpijn, orgaanpijn en pijn bij kanker, ook samen met psychische klachten. Mensen hebben dan ook last van angst, kunnen minder goed bewegen en lopen, hebben slaap- en eetproblemen of zijn depressief.

Pijn is een waarschuwingssignaal

Pijn is een signaal dat er iets mis is in ons lichaam. Pijn heeft een belangrijke functie om schade aan het lichaam te voorkomen en als er schade is dan is de rol van pijn om het lichaam te laten herstellen.

We ervaren soms ook pijn zonder dat er weefselschade is of zonder dat de pijn in verhouding staat tot het letsel. Dit maakt behandelen extra lastig.

Maak pijn bespreekbaar met uw arts via tools

Daarom heeft CHANGE PAIN verschillende communicatie tools ontwikkeld. Deze tools helpen u om in kaart te brengen hoe u uw pijn ervaart. Uw arts kan uw pijn dan beter begrijpen en uw pijnbehandeling daar beter op aansluiten.

Nieuw communicatie hulpmiddel: Pijn Monitor app

De nieuwste tool die we ontwikkeld hebben is de Pijn Monitor. Dit is een gratis app in het Nederlands. De app heeft een pijndagboek, medicijnenmonitor met herinneringsalarm en de mogelijkheid om informatie te delen met uw arts. Eenvoudig en snel.