Over ons

CHANGE PAIN® heeft als doel om de behoeften van mensen met pijn te begrijpen, zodat hun arts ze beter kan behandelen. En daraom ontwikkelt CHANGE PAIN® oplossingen om de pijnbeheersing te verbeteren.

In 2009 is het initiatief CHANGE PAIN® in 12 Europese landen gelanceerd. CHANGE PAIN® heeft diverse successen geboekt op het gebied van chronische pijn management. De tools die CHANGE PAIN® ontwikkelt maken de dagelijkse praktijk van artsen makkelijker. Via workshops, e-learning modules en andere educatieve activiteiten zijn al meer dan 65.000 professionals in aanraking gekomen met CHANGE PAIN®.

Effectieve communicatie tussen arts en mensen die lijden aan chronische pijn

Een goede communicatie met de behandelend arts is erg belangrijk als u wilt dat uw arts uw pijn beter begrijpen kan. Immers als uw arts uw pijnbeleving juist inschatten kan en inzicht heeft waar in uw lichaam en wanneer u pijn heeft, kan hij een beter pijnbehandelplan opstellen.

CHANGE PAIN® ontwikkelt ook tools om de communicatie tussen u en uw behandelend arts te verbeteren. Deze pijn zelfmanagement tools vindt u op deze website.

Ontstaan Change Pain

Change pain is een initatief van de EFIC uit 2009 en was oorspronkelijk gericht op ernstige chronische pijnonderwerpen. In 2015 is het CHANGE PAIN-initiatief uitgebreid met acute pijnonderwerpen die zich richten op postoperatieve pijnbeheersing. Naarmate het initiatief zich ontwikkelt, wordt het ondersteund door verschillende organisaties op internationaal en lokaal niveau.